ВАШЕТО ТЕЛО СЕ ОБИДУВА ДА ВИ КАЖЕ НЕШТО: Дали се будите помеѓу 03 и 05 часот

admin22
loading...

Телото е неверојатен механизам. Во него за време на спиењето се случуваат бројни хемиски реакции и промени, а многу се поврзани со работите што ги правиме во текот на денот. Ако се будите ноќе во исто време или не можете да заспиете, дознајте ја вистинската причина и дознајте што ви кажува вашето тело:

Ако се разбудите помеѓу 23 и 1 часот по полноќ

Овој пат е поврзан со жолчното кесе. Овој орган ги разградува мастите што ги внесувате во вашето тело во текот на денот. Будењето во ова време значи дека јадете премногу и премногу храна и дека е време да ги промените вашите навики во исхраната.

Loading...

Исто така, будењето во ова време може да значи дека ги задржувате негативните емоции како што се горчина, лутина и осуда кон себе и/или другите. Вашите или туѓите грешки ве одржуваат будни.

Ако се разбудите помеѓу 1 и 3 часот

Во тоа време, телото го освежува црниот дроб, кој е средство за чистење на нашето тело. Будењето во ова време од ноќта може да значи дека вашиот црн дроб е преоптоварен и работи понапорно. Телото ве предупредува да ја промените исхраната и да го намалите внесот на алкохол.

Слично на тоа, будењето во ова време е поврзано со негативни емоции кои избувнуваат гнев, бес и вина што ви го отежнува опуштањето.

Ако се разбудите помеѓу 15 и 17 часот.

Овој период од денот е поврзан со тоа што белите дробови собираат кислород, го испраќаат до други органи и го подготвуваат телото за нов ден. Во тоа време белите дробови се чистат. Ако се разбудите помеѓу три и пет навечер, тоа може да биде знак дека вашите бели дробови се преоптоварени со загаден воздух или порок како цигарите, но и тешка храна.

Исто така, будењето во овој момент е поврзано со чувства како тага и жалење, што може да значи дека во животот ви се случило нешто негативно и депресивно, кое не сте го прифатиле или решиле целосно, пишува Задовољна.хр.

Ако се разбудите помеѓу 17 и 19 часот.

Овој пат е поврзан со дебелото црево кое потоа се чисти и регенерира. Овој процес е многу важен за целиот организам, а будењето во овој момент може да значи дека телото е дехидрирано и нема вода.

Што се однесува до емоциите, будењето помеѓу 5 и 7 часот наутро е поврзано со чувство на нетрпеливост, празнина и несигурност. Исто така, тоа може да значи дека ви недостасуваат промени, движење и вложување во себе во животот.

Loading...
Next Post

ПАЗЕТЕ ШТО ЈАДЕТЕ: АХВ нареди итно повлекување на виршли „Вуди“ поради присуство на бактерија

Врз основа на добиена нотификација за пласиран небезбеден производ на пазарот во Република Северна Македонија – виршли од брендот „Вуди“ (Wudy), кај кои вo земја членка на ЕУ, било утврдено присуство на бактерија Листерија моноцитогенес (Listeria мonocytogenes ST 155), како контакт точка на Системот за брзо предупредување за храна и […]