Вечерта на 6 јули е судбоносна: Животот ќе им се преврти наопаку на овие хороскопски знаци!

admin22
loading...

Појавата на полна месечина има силно глобално влијание и со неа се поврзуваат и голем број несреќи, активирање хронични болести и други негативни појави. Дури и потполно здравите луѓе ги чувствуваат последиците од полната месечина.

Живееме во универзум каде што сè е поврзано. Природата што нè опкружува има силна конекција со нас, луѓето. Покрај фактот дека природата е нашиот извор на храна, начинот на кој таа се однесува има големо влијание на нашите телесни функции. На пример, кога наутро ќе отидете на прошетка се чувствувате подобро, зарем не?

Ова е бидејќи ултравиолетовите зраци на сонцето го стимулираат протокот на хормони во нашето тело. Но не сите ефекти од природата се позитивни. Бројни истражувања биле спроведувани за да се утврди влијанието на месечина врз луѓето. Во секое од нив било откриено дека месечината има различни влијанија на човекот.

Нашата потсвест е врата кон збир од сеќавања, слики и други форми на впечатоци кои сме ги собрале во текот на годините. Исто така генерира висока фреквенција која е релативно повисока од онаа на месечината.

Медитирањето на полна месечина може да ни помогне на многу многу начини. Познато е дека античките јога учители и тибетските свештеници медитирале на полна месечина и можеле да ги истражуваат моќите на потсвеста. Обично потребно е многу енергија, медитација и концентрација за да се истражи или да се лекува потсвеста, но полната месечина има многу силна енергија.

Во повеќе истражувања се покажало дека фреквенциите емитувани од месечината имаат ефект на фреквенциите на мислите во нашата потсвест. Тие го тераат потсвесното да исплива на површина со сите сеќавања во него – потребни и непотребни; позитивни и негативни.

Тоа ќе се случи ноќта помеѓу 5 и 6 јули, но пет хороскопски знаци особено ќе го почувствуваат овој период.

Најранливи се чувствителните Риби, особено затоа што месечината овој пат минува низ нивниот знак. На Рибите им претстојат настани што силно ќе влијаат врз нивната емоционална состојба.

Ќе бидат подложни на промени во расположението, а ноќта на полна месечина, што и да планирале, на крајот ќе останат сами. Рибите се инаку склони на сонување и фантазирање, а полната месечина практично ќе ги принуди да се оддалечат од реалноста.

Следниот знак што ќе ја почувствува лунарната промена е Бикот. Претставниците на овој знак, исто така, се многу емотивни, но и многу подложни на туѓите мислења. Тие претерано се нервираат и многу се грижат и поради тоа нивниот нервен систем честопати е ослабен, а овој проблем особено се влошува за време на полна месечина.

Стануваат депресивни и раздразливи. За овој знак прилично честа појава е зависноста од алкохол, а овој астролошки период ги прави особено подложни на пороци.

Раковите, од друга страна, за време на полната месечина може да имаат непријатни искуства што се однесува до здравјето, како што се краток здив и срцеви проблеми. Вообичаено хиперактивните Ракови за време на полната месечина доживуваат драстичен пад на енергија и депресија.

Полната месечина влијае врз здравјето и кога се Девиците во прашање. Кај нив, можно е генерално нарушување на здравјето, а особено покачен крвен притисок и проблеми со дишењето.

Одговорните Девици обично внимателно се грижат за своето здравје, но како познат работохоличар, овој знак не се штеди себеси, па не е ни чудо ако дојде до здравствени проблеми. Полната месечина значително придонесува за тоа.

Силното влијание на полната месечина ќе го почувствуваат и Близнаците. Овој знак е природно поделен на двајца – денес е еден човек, утре некој сосема поинаков. Расположението постојано им се менува, како и начинот на размислување. Во периодот на полна месечина, тоа е особено опасно.

За време на оваа лунарна промена, Близнаците се изложени на висок ризик од емоционална нестабилност, која честопати ги поттикнува на некои многу лоши и штетни потези.

Loading...
Next Post

Јелена Карлеуша е асоцијална и ѓаол: Музичар откри непознати детали за познатата пејачка

Многу необични детали за Јелена Карлеуша откри пејачот Ѓорѓе Давид. Давид зборуваше за српските медиуми и во таа прилика ги откри деталите од снимањето на „Ѕвездите на Гранд.“ Во изјавата, тој ја ја задеваше и Јелена Карлеуша, за која смета дека е наводно асоцијална. Јелена и Давид заедно се дел […]