Верувај во Бога… И никогаш нема да ти биде страв

admin22
loading...

Кога ви е тешко и не знаете како да продолжите, оставете ги зборовите на египетската писателка Рани Наам да ве охрабрат. Верувајте дека сè е како што треба, затоа што сè е во Неговите раце …

Само што ти го одзема срцето уште потешко

Ако верувате во Бога, никогаш нема да се плашите затоа што знаете дека Неговата светлина ќе ве води дури и во најтемните ноќи. Знаете дека неговата мудрост ќе ви помогне кога сте изгубени. Знаете дека неговиот пат можеби не е најлесниот, но тој е најдобар. Таа е единствената патека што ќе ве заштити од она што може да ве спречи и единствениот пат што ќе ве заштити од она што може да ве повреди.

Ако верувате во Бог, ќе сфатите дека не можете да изгубите никого и ништо. Бог не одзел нешто или личност со причина. Тој знае кога нештото ќе ја исполни целта. Гласовите испратени до вас го пренесоа потребното знаење. Вашите грешки ве направија посилна личност. Болката низ која минувавте ве приближи кон Него. Никогаш не губите затоа што Бог го зема само она што може да ве повреди. Тоа ви го одзема она што ќе ви го скрши срцето уште потешко.

Кога ве е се потешко, тоа е подгответе се за нешто поголемо

Ако верувате во Бог, никогаш нема да изгубите надеж. Дури и кога целиот свет се распаѓа. Дури и кога се чувствувате како ништо да нема. Дури и кога се чувствувате напуштени. Бог е секогаш со вас. Кога ќе ви се затворат толку многу врати во исто време, Бог всушност прави простор за нешто поголемо. Тој ти кажува дека мора да го смениш правецот по кој одиш и тој ќе ти го смени животот.

Научив дека многу работи во животот ќе ве натераат да мислите дека Бог не е праведен, но ако погледнете наназад во тие моменти, ќе видите дека тој всушност само ве подготвуваше за нешто подобро. Секој пат кога вашиот живот ќе се отежни, тој ве подготвува за нешто што ќе ви олесни подоцна.

Ако верувате во Бог, никогаш немојте да го испрашувате. Секогаш ќе имате верба, дури и кога нема да ја разберете. Можеби верувате во неговото време, дури и ако поминале многу години, и веќе не можете да чекате. Во срцето секогаш ќе знаете дека не сте подготвени за она што го барате.

Ќе го добиете саканото кога ќе знаете да го цените и сакате

Мора да разберете дека универзумот работи во ваша корист, а не против вас кога не секогаш ви го дава она што го сакате. Тоа ви го дава она што ви треба во време кога ќе можете да го цените и сакате. Во моментот кога нема да го земете здраво за готово. Моментот кога ќе се ослободите од вашето болно минато и кога ќе се молите за вистинските причини.

Ако му верувате на Бога, ќе бидете среќни. Вашата среќа повеќе нема да биде толку неостварлива. Тоа нема да биде нешто што треба да го завршите. Тоа нема да биде нешто за што треба да се борите. Едноставно ќе бидете исполнети и задоволни од неговите планови. Bие ќе бидете среќни што не треба да се грижите за ништо бидејќи ќе верувате во неговата милост и сила.

Ќе бидете среќни кога ќе престанете да се однесувате толку многу лошо кон животот и ќе започнете да сваќате повеќе работи приврзани кон Бога, затоа што тој е на ваша страна, нема повеќе причина да се плашите. Нема причина да се грижите. Никогаш нема да бидете сами. Никогаш нема да бидете тажни.

Loading...
Next Post

(ФОТО) ПРАВОСЛАВНО ЧУДО: Проплака иконата Св.Петка! Солзи од левото око, па од крстот!

Во домот на едно српското семејство во Република Српска, семејната икона на Света Петка неодамна почна да мириса на мирисна на мирисливо уље. Необичната сцена синот прв пат ја забележал во петокот околу 6 часот попладне. Мислеа дека е вода, но кога ја допреле, увиделе дека е масло. Ѕидот под […]