ВИДЕО Со солзи во очите раскажува: Една година сум без денар прилив, а ме водат како неспособно лице за работа

admin22
loading...

Јас не можам да си ги купам потребните лекови. Вака пред камерата на Алфа ја почнува својата приказна 55 годишната Славица Величковска од Крива Паланка.Таа која од државата во 2008 година е прогласена за лице неспособно за работа, во мај минатата година и била одземена единствената парична помош, поради тоа што наследила 60 квадрати градежно земјиште.

-Ме водат како лице неспособно за работа со комбинирани и други пречки во развојот. Додека сега 2019 стекнато право некаде во мај ми го скинаа, сега сме на Управен суд. Паричната помош ми ја скинаа поради некојси 60 квадрати градежно земјиште, решено со оставина, вели Величковска за Алфа ТВ.

Во својот и повеќе од скромен дом Славица нешто помалку од една година живее без ниту денар прилив на својата сметка.

Loading...

Loading...
Next Post

Оваа жена се вратила од „другиот свет“ и ви открива: 12 совети за живот без каење

– Им удоволував на другите, ги ставав на прво место, пред сè и пред себе и се плашев да бидам автентична. Се обидував да бидам некој кој што не сум, исцрпувајќи се работејќи за другите, ја почнува својата исповед Анита Мурџани, која во последната фаза на лимфом паднала во кома, […]