Започнува уште еден ХАОТИЧЕН ПЕРИОД – Сонцето во Девица ќе ни ги заплетка конците

admin22
loading...

Освен ретроградниот Меркур, кој трае до 2 октомври, на 17 септември Сонцето во Девица направи негативен аспект со Нептун во Риби, што многу ќе влијае на сите хороскопски знаци.

Секогаш кога Сонцето е во врска со надворешна планета, тоа е моќна можност да се поврзете со нешто поголемо од вас.

Сонцето во Девица ве замолува да бидете вредни во користењето на техниките и алатките што сте ги научиле да се поврзете со ретроградниот Нептун во Риби, што може да ве покани да го надминете секојдневното.

Loading...

Негативниот аспект на Сонцето и Нептун нè спречува да видиме реална слика на реалноста. Поради ова, нашата моќ на перцепција ќе биде намалена.

Ова е и соочување со некои лични илузии кои ќе треба да се уништат во овој период. Со други зборови, со Непутн и Сонцето маските ќе „паднат“, особено за луѓето кои се криеле зад погрешните верувања.

Губење на контрола

Еден начин е да ја преземете контролата кога животот ве повикал да се предадете, да направите чекор назад или едноставно да кажете ДА на процесот што ви е донесен. Колку и да отстапуваме од реалноста во која се наоѓаме, треба да се трудиме што појасно да ги согледаме фактите за да не се доведеме во заблуда.

Бидејќи Нептун кореспондира со звук и вибрационо исцелување, слушањето на специфични звучни фреквенции може да биде корисно за прилагодување на овој транзит. Наоѓањето место во природата каде што можете да ја практикувате вашата мантра е уште еден начин да ја искористите оваа енергија.

Сонцето во Риби во негативен аспект со Нептун нема да ги задоволи Рибите, Девицата, Стрелецот и Близнаците.

Loading...
Next Post

Утре славиме голем празник - Мала Богородица: Жените никако да не ги прават овие работи!

Рождество на Пресвета Богородица – Мала Богородица Празник на мајката на сите мајки Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите празници, сепак, тој почнал да се празнува многу подоцна. Дури откако ослабнало паганството, христијаните, покрај […]