Земјотрес ја стресе Македонија-еве каде беше најсилно

admin3

Попладнево е почувствуван земјотрес од 3.2 степени во Рихтеровата скала во земјава.

Според Европскиот сеизмолошки центар земјотресот е почувствуван во 16.44 минути по локално време.

Земјотресот според податоците е регистриран на 16км северозападно од Пехчево и 108км источно од Скопје на длабочина од 10 километри.

Magnitude 3.2
Region REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA
Date time 2020-08-13 14:44:38.1 UTC
Location 41.82 N ; 22.71 E
Depth 10 km
Macroseismic
Intensity IV Effects: Largely Observed
Distances
108 km E of Skopje, North Macedonia, Republic of / pop: 475,000 / local time: 16:44:38.1 2020-08-13

16 km NW of Pehčevo, North Macedonia, Republic of / pop: 2,500 / local time: 16:44:38.1 2020-08-13

Loading...
Next Post

Д-р Беќаровски со феноменален предлог како да се одвива наставата за учениците

Дали треба да почне новата школска година, кога треба да почне, како, дали со физичко присуство, дали со онлајн настава. Ова се прашањата со кои се преокупирани одговорните во Министерството за образованиа, Министерството за здравство, Министерот Филипче, но и родителите чии деца треба од 1. Септември да го почнат или […]