Жена го дала синот (3) на посвојување: Седум години подоцна се распрашала за него, а потоа СЛЕДУВАЛ ШОК

admin22
loading...

Кога имала 17 години, Крис го родила синот Метју

Животот на Крис Смит започнал со тешкотии. За време на нејзиното детство, таа отишла од едно во друго згрижувачко семејство. Била малтретирана и запоставена, па воопшто не е чудно што побегнала на само 14 години, пишува Нови Живот.

Кога бегаш, животот не е лесен. Од лоши врски, спиење на улица до просење. Кога имала 17 години, го родила синот Метју.

Откако се родил, таа се преселила кај маж кој имал проблем со алкохолот. И покрај постојаните конфликти, таа се обидела да го издржува своето мало семејство.

Потоа таа повторно останала бремена, но нејзината ќерка починала само неколку дена по раѓањето. Нејзиниот погреб се одржа на третиот роденден на Метју. Беше премногу за Крис:

– Морав да славам роденден на едно дете, а да жалам за животот на другото дете. Тоа ме скрши.

Трагедијата нешто и разјасни, нешто што и го скрши срцето. Не можела да му обезбеди нормален живот на својот син. Па го оставила на посвојување. Тој имаше 3,5 години, а таа 21 година. Мислеше дека тоа е вистинската одлука.

Во тоа време и таа се разделила од партнерот. Следните седум години биле непријатни за неа: немала јасна цел и не можела да го најде своето место во светот. Таа често немала покрив над главата и била очајна.

Потоа еден ден сè се сменило. Крис влезе во ресторанот и собра храброст да побара работа. Сопственикот видел нешто во Крис и решил да и даде шанса. Целиот нејзин живот се преврте наопаку. Сега работи, има покрив над главата и полека си го средувала животот.

Набргу потоа, таа запознала нов маж, Џо, кој ја третирал со почит. Дотогаш имала само лоши искуства, па ова и било сосема ново. Сега ја сфатила вистинската љубов!

Крис и Џо се венчале. А нејзиното дете? Цело време мислеше на него. Конечно, Џо ја охрабрил да контактира со социјалните служби и да се распраша за нејзиниот син.

Она што го дознала воопшто не било она што го очекувала. Во сите 7 години откако таа го оставила, никој не го посвоил. Сите тие години, додека таа плачеше на неговата фотографија, тој беше во институцијата каде што таа го оставила.

Таа возеше таму и следеше трогателно искуство за сите присутни. Социјалните работници ретко гледаат вакви случаи. Сега кога мајката е целосно стабилна, на својот син можела да му обезбеди нормален живот.

Крис не можеше да поверува дека повторно е во близина на нејзиниот син, дека го држела во раце и дека не го изгубила засекогаш.

Loading...
Next Post

Ѓорѓе Давид искрено за нашиот Александар: Му реков да избере помеѓу музиката и НЕБОТО!

Кандидатот на Џорџ Дејвид за влакно ја избегна победата Годинешната сезона на „Ѕвезде Гранда“ заврши, а рокерот од Македонија Александар Јосифовски за влакно ја испушти победата. Неговиот ментор Џорџ Дејвид ги следеше подемите и падовите на неговите кандидати, а сега откако му стивнаа емоциите, тој истакнува дека е пред се […]