Женски имиња кои привлекуваат богатство: Тие се вистински магнет за просперитет и СРЕЌА

admin22
loading...

Во многу култури, постоело верување дека имињата се „среќоносни“ и ако на детето ќе му дадеме соодветно име, можеме да влијаеме на тоа колку среќа ќе има во животот.

Како што минуваа годините, верувањата полека се претвораа исклучиво во симболика.

Сепак, многу родители сè уште обрнуваат внимание на значењето на името на своето дете, не поради суеверие, туку поради желбата тоа да има подлабоко значење за нив и нивното бебе.

Loading...

Денес, родителите се исклучително внимателни кога станува збор за изборот на име за детето.

Многумина го наследуваат името од нивните предци, додека други го добиле името врз основа на верувањето дека носи просперитет, среќа и пари на личноста која го носи.

Експертите за биоенергија велат дека името, благодарение на неговата вродена енергија, може да влијае на судбината на неговиот сопственик.

Во првата група спаѓаат жени чии имиња привлекле богатство и просперитет, како што се: Ана, Викторија и Марина.

Жените по име Ана имаат повеќе сила од другите, вредни се и упорни. Викторија, технички, секогаш и во се е победничка. Нејзината способност да ја анализира ситуацијата и дарот на убедување и помагаат да ги постигне своите цели.

Марина се смета за природен лидер. Не се плаши од голем тим, добро се носи со нив. Менаџерското место на Марина е вистинското.

Во втората група спаѓаат жени кои имаат моќ да привлечат богати мажи во својот живот. Во оваа група спаѓаат имињата: Анастасија и Софија.

Анастасија се речиси секогаш оние жени кои не се стремат кон богатство, но сепак се мажат за успешни и богати луѓе. Судбината им оди во прилог и секогаш живеат добро.

Софија ја краси животната мудрост. Судбината ја фаворизира жената што го носи ова име. Софија мудро ќе избере личност која е стабилна, па секогаш ќе има убав прилив на пари во куќата, додека самата ќе работи на одржување и проширување на тоа богатство.

Од илјадниците преубави имиња за девојчиња кои постојат, секако не е лесно да изберете едно за својата ќерка. Сепак, повеќето родители сакаат нивното дете да има име со одредено значење. Ова се женските имиња кои имаат посебно значење:

Александра

Се надевате дека вашата ќерка ќе остави трага во светот? Александра е жена верзија на името Александари значи „бранител на луѓето“. Во грчката митологија, Александра бил прекар за божицата Хера и второто име на пророчицата Касандра.

Габриела

Ова убаво име има уште поубаво значење: Во Господ Бог е мојата сила. Ова е женска верзија на името Габриел, кое во исламски, еврејски и христијански контекст било име на Божјиот ангел.

Хана

На еврејски значи услуга или божја милост, а грчката и латинската верзија на ова име е Ана.

Хелена

Ова грчко име осначува факел, но поврзано е и со месечината, па во превод значи силна светлина.

Клара

Доколку сакате блескава иднина за својата ќерка, ова е совршеното име. Клара е женска варијанта на латинското име „Clarus“ што значи чист, јасен и познат.

Миа

Миа значи „моја“ или сакано дете. Исто така, ова е малку помодерна верзија од латинското име Марија.

Мила

Ова словенско име значи грациозна и драга.

Маја

Маја е моќно име во многу култури. На хебрејски значи вода, а на санскрит – илузија.

Loading...
Next Post

Зголемување нa финансиите неделава ќе имаат овие знаци на Зодијакот!

Прочитајте го неделниот хороскоп од 28 февруари до 6 март! Овен Неделниот хороскоп ви предвидува дека ќе донесете брзи одлуки, а кога ќе морате, ќе го направите тоа. Ќе останете силни под притисок, а свесни сте дека во криза можете да се потпрете на својата интуиција. Сепак, има луѓе на […]