Зошто сте сиромашни? Приказна која од корен ќе ви го промени животот

admin22

Зошто сте сиромашни? Приказна која од корен ќе ви го промени животот…

Што е навистина сиромаштија? Овој кус разговор тоа ќе ви го открие!

Сиромав човек го прашал Буда:

-Зошто сум толку сиромашен?

Буда: -Не си научил да даваш.

Сирмоавиот:- Како може да давам кога немам што да дадам?

Буда: Имап неколку работи:

ЛИЦЕ со кое можеш да подариш НАСМЕВКА.

УСТА со која можеш да подариш МУДРОСТ И УТЕХА на другите,

СРЦЕ кое можеш да им го отвориш на сите луѓе

ОЧИ со кои можеш да го ВИДИШ ДОБРОТО во другите,

ТЕЛО кое можеш да го употребиш да им ПОМОГНЕШ на другите.

Ти, всушност, воопшто не си сиромашен,

САМО АКО ДУХОТ ТИ Е СИРОМАШЕН ТОГАШ ТИ СИ СИРОМАВ ЧОВЕК И ТОА Е ВИСТИНСКА СИРОМАШТИЈА.

Loading...
Next Post

Инцидент во клиниката „8 Септември“, семејство на почината од ковид-19 влегло вооружено

Инцидент се случлил попладнево во клиниката „8 Септември“. Семејство на почината пациентка од ковид-19 влегло вооружено, бидејќи барале веднаш да се изврши обдукција, потврдуваат од МВР. Од МВР велат дека интервенирала единицата за насилен криминал и дека спречиле посериозен инцидент. Вооружените лица не го искористиле оружјето, а никој не е […]